Office 2016 er lansert

BOOS Office 2016 Logo

Nå har Microsoft endelig lansert Office 2016. Office 2016 for MAC ble som kjent lansert i juni, og var en etterlengtet oppdatering til den den etterhvert utdaterte 2011 versjonen. De store endringene fra 2013 versjonen er vanskelig å få øye på, men som vanlig er det gjort en del forbedringer på teknologien “under panseret”. Av de mer synlige endringene er disse mine favoritter.

Valgfritt Office tema – fargerik
En del brukere syntes Office 2013 var i overkant lys og luftig i utseende og Office 2016 har fått mulighet for å velge design. Personlig liker jeg «fargerik» som gir tydelig menyfelt og forskjellige farger på programmene.
CLOUDsys Office 2016 Tema
Umiddelbar oppdatering når flere redigerer dokumenter samtidig
Funksjonen hvor flere kan redigere Office dokumenter er også tilgjengelig i Office 2013, men for å se hva andre forfatteren hadde endret må vi trykke lagre. I web versjonen av Office programmene kommer derimot endringer opp løpende. Nå har altså løpende oppdatering av dokumenter kommet til skrivebordsversjonen av Office.
CLOUDsysOffice 2016 Samredigering
Hente vedlegg direkte fra SharePoint
Dette har vært et stort savn for mange Office 365 brukere, og er en av de tingene man lurer på hvorfor ikke har kommet før. Outlook 2013 er rett og slett gammeldags, og vedlegg dialogen lar deg kun hente vedlegg fra lokal maskin eller fra en nettverksstasjon. I Outlook 2016 vedlegg dialog har tre nyttige forbedringer. For det første vil du få en liste over dokumenter du nylig har lagret. Det er stor sannsynlighet for at du vil finne dokumentet du er ute etter her. For det andre kan du nå bla igjennom dine SharePoint områder for finne frem til vedlegget du ønsker. Og til sist kan du velge mellom å sende en kobling, eller sende en kopi av dokumentet. Dette er min favoritt blant Office 2016 forbedringer, og noe som gjør hverdagen litt lettere.
BOOS Office 2016 Vedlegg

De fleste som har Office 365 bør nå ha Office 2016 tilgjengelig, men det er avhengig av hvilken oppdateringtakt din IT administrator har valgt i Office 365. Savner du Office 365, kan du be administrator om å slå på “first release” i Office 365 portalen.

cghsh

Spørsmål eller kommentar til Office 365, Office 2016, Azure eller skytjenester generelt? Kontakt meg gjerne.

Christian Gad Hasvi

CTO & Cloud Computing Architect

Tlf: +47 93483765
E-post: christian.gad.hasvi@cloudsys.no